01:03:2010 - 20:03 EET
 
  • News in English
    A stern letter of protest, was issued on Friday to the publishers of the German magazine FOCUS by OEK (Federation of Greek Communities in Germany), regarding the publication of two defamatory articles against Greece which are featured, as it is known, on this month’s edition of the magazine.
  • News in English
    Until December 2010, 39 famous British restaurants will put on their blue-and-white Greek colors and host "Taste of Greece - Greek Flavors in Great Britain," inviting the British to try original Greek recipes, Greek wines and cocktails. It is all part of an effort by the Greek National Tourism Organisation's London office to promote Greece throughout Great Britain and attract a greater number of tourists to Greece this year.
  • News in English
    The new board of directors was voted on during the 15th Conference of the Federation of Pontic Greek Societies in Europe in Frankfurt on February 21-22. Also examined during the conference, were presentations concerning the future activities of the federation, reviews of the past year’s activities and prospects for future cooperations with omogenia organizations around the world.
  • News in English
    The Federation of Greek Communities in Germany, OEK, has sent a letter to Prime Minister George Papandreou concerning the closure of the Greek Consulate in Nuremburg.
  • News in English
    World Council of Hellenes Abroad (SAE) President Mr. Stefanos Tamvakis, issued the following announcement, on the occasion of the unethical, defamatory and vulgar articles published in the German Media against Greece:

25

02

2010

Πρωτοβουλία για την Ελληνική Γλώσσα στα αυστραλιανά σχολεία

 

 

τον αγώνα  για να ανατραπούν ορισμένα τετελεσμένα- κατά πως φαίνεται- και να ενταχθεί η Ελληνική γλώσσα στη νέο ενιαία διδακτική ύλη για όλη την Αυστραλία που θα ανακοινώσει προσεχώς η κυβέρνηση της χώρας, εντάσσεται δυναμικά το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο.

Το Συμβούλιο, υλοποιώντας προηγούμενη απόφαση, ετοίμασε επιστημονική εισήγηση την οποία θα υποβάλλει στην Ομοσπονδιακή Υπουργό Παιδείας, Julia Gillardκαι θα ζητείται να συμπεριληφθεί η Ελληνική στο Παναυστραλιανό Πρόγραμμα Διδασκαλίας (National Curriculum Policy).

Το Συμβούλιο  εξέδωσε σήμερα μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η αυστραλιανή  κυβέρνηση αποφάσισε να διαμορφώσει εθνική πολιτική για το βασικό πρόγραμμα διδασκαλίας, το οποίο θα είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν και να εφαρμόσουν όλες οι Πολιτείες και οι επικράτειες της χώρας  από το 2011. Η μελέτη και καθορισμός της ύλης διδασκαλίας θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση διαμορφώνεται πρόγραμμα για την Αγγλική γλώσσα, την Ιστορία, τη Φυσική και τα Μαθηματικά και στη δεύτερη φάση, που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2010, διαμορφώνεται Πρόγραμμα για τα μαθήματα που σχετίζονται με τις Γλώσσες και Πολιτισμούς, τη Γεωγραφία, και τις Ουμανιστικές Σπουδές γενικότερα.

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση στο μεταξύ έχει αποφασίσει να μειώσει τον αριθμό των προστατευομένων γλωσσών από δώδεκα σε οκτώ γλώσσες. Οι επτά επικρατέστερες γλώσσες είναι οι: Γαλλική, Ισπανική, Γερμανική, Ινδονησιακή, Κινέζικη, Ιαπωνική και Ιταλική. Η Ελληνική αποτελούσε από το 1987 για την Αυστραλία προστατευόμενη γλώσσα ανάμεσα στις επικρατέστερες άλλες εννέα γλώσσες ευρείας χρήσης στη χώρα. Με την αναδιοργάνωση της διδασκαλίας των γλωσσών από εννέα σε 12 το 1992, η Ελληνική συνέχισε να απολαμβάνει υψηλό γόητρο και να εντάσσεται ανάμεσα στις προστατευόμενες γλώσσες.

«Με τη νέα Παναυστραλιανή Πολιτική Διδασκαλίας που επιχειρεί να εφαρμόσει από το 2011 η Εργατική Κυβέρνηση του κ. K. Rudd, δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελληνική ανάμεσα στις οκτώ επικρατέστερες γλώσσες που θα προτιμηθούν να προστατευθούν από τη νέα πολιτική.

«Μπροστά στο κίνδυνο αποκλεισμού της Ελληνικής από το Παναυστραλιανό Πρόγραμμα Διδασκαλίας συνήλθε η Ολομέλεια του Australian Hellenic Council και αποφάσισε να κινηθεί ταχύτατα, ώστε να αναληφθεί αγώνας προκειμένου να συμπεριληφθεί και η Ελληνική γλώσσα. Τον παρελθόντα Σεπτέμβριο η Ολομέλεια του Australian Hellenic Council, που εδρεύει φέτος στη Μελβούρνη, ψήφισε ομόφωνα να αναθέσει τον αγώνα της ένταξης της Ελληνικής γλώσσας στο Παναυστραλιανό Πρόγραμμα Διδασκαλίας στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Νotre Dame Australia, Δρ. Αναστάσιο Μ. Τάμη και του ανέθεσε την ευθύνη να ετοιμάσει ειδική επιστημονική εισήγηση με επιχειρήματα υπέρ της Ελληνικής. Τον Οκτώβριο του 2009, ο Καθηγητής Α. Μ. Τάμης ετοίμασε εισήγηση για την Ελληνική γλώσσα και η Συντονίστρια του Australian Hellenic Council, κ. Πατρίσια Δρίβα την υπέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας. Η Υπουργός κ. Gillard παρέπεμψε το Australian Hellenic Council στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου της που εξετάζει τις εισηγήσεις για τις γλώσσες και τα υπόλοιπα μαθήματα που φέρει το ακρωνυμικό ACARA.

«Η ολομέλεια του Australian Hellenic Council στη συνέχεια  ίδρυσε ειδική Υποεπιτροπή για την Ένταξη της Ελληνικής στο Παναυστραλιανό Πρόγραμμα Διδασκαλίας με προεδρεύοντα τον κ. Τάμη και μέλη τον Πρόεδρο του Australian Hellenic Council, Ν. Λαλόπουλο και τους αντιπροσώπους του οργανισμού Π. Δρίβα, Κ. Προκοπίου, Κ. Τσουμπάκο και Αντώνη Τσουρδαλάκη. Στην υποεπιτροπή συμμετέχουν συμβουλευτικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Β. Παπαστεργιάδης, ο Εκπαιδευτικός Σύμβουλος της Ελλάδας στη Βικτώρια, Δρ. Χάρης Λαδόπουλος και ο εκπαιδευτικός στη Νότιο Αυστραλία κ. Π. Φωτάκης.

«Η Υποεπιτροπή για την Ένταξη της Ελληνικής στο Παναυστραλιανό Πρόγραμμα Διδασκαλίας, τροποποίησε την πρώτη εισήγηση και με νέα στοιχεία που διαμόρφωσε ο Καθηγητής Α. Μ. Τάμης και οι συνεργάτες του, υπέβαλε νέα εισήγηση στην αρμόδια Επιτροπή ACARA.  Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν με επιστολές από τον κ. Τάμη, ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής, κ. Νίκος Ξενοφών, ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής, Σ. Γεωργανάς, και οι βουλευτές  Πέτρος Γεωργίου,  Μαρία Βαμβακινού και Σόφη Μιραμπέλλα. Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές και ο Γερουσιαστής Ξενοφών συντάχτηκαν με τη στρατηγική της Υποεπιτροπής του Australian Hellenic Council και αποφάσισαν να οργανώσουν κοινό αγώνα και να ενισχύσουν την θέση της Ελληνικής. Έτσι έχοντας την εισήγηση πλέον του Australian Hellenic Council, οι κ.κ. Γεργανάς και Ξενοφών επικοινώνησαν με την Ομοσπονδιακό Υπουργό και άρχισε η διαδικασία των πιέσεων, ενώ ταυτόχρονα η κ. Δρίβα απέστειλε την αναθεωρημένη εισήγηση του  Καθηγητή Τάμη.

«Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των βουλευτών και μελών του Australian Hellenic Council στην Καμπέρρα, Μελβούρνη και Αδελαΐδα. Στη συνεδρίαση του Australian Hellenic Council ο Πρόεδρος κ. Ν. Λαλόπουλος εξέφρασε προς τον Προεδρεύοντα της Υποεπιτροπής την ευαρέσκειά του για την πορεία και τις εξελίξεις του αγώνα και επεσήμανε τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στον αγώνα οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές. Το Australian Hellenic Council θα ενημερώνει την Ομογένεια ανάλογα με τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται.


Trackback(0)
Σχόλια (0)

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 
Joomla SEF URLs by Artio

Ευρετήριο

< Φεβρουαριος 2010 >
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 26 27 28