Όσο αφορά την κ. Σιαμαντά, σημείωσε ότι “ακούγοντας κανείς τις ερμηνείες των τραγουδιών με τη φωνή της, δύσκολα νοσταλγεί τις κλασικές και καταξιωμένες ερμηνείες των μεγάλων τραγουδιστών της ελληνικής μουσικής σκηνής”. Αναφερόμενος σε μερικά από τα τραγούδια του προγράμματος, ο κ. Πλέσσας επεσήμανε ότι “είναι τραγούδια που τότε δεν ήταν τα ζητούμενα, που τότε προπηλακίστηκαν, που τότε απαγορεύτηκαν και άντεξαν. Σήμερα, μπορούμε να τα δώσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο, που θα δοκιμάσει την αυθεντικότητα και την αλήθειά τους”.
Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης είπε: “Μπορώ να δηλώσω απερίφραστα, ότι τον ήχο του μπουζουκιού, που είναι τόσο σημαντικός και αλλιώτικος, τολμούμε να τον αντικαταστήσουμε με ένα όργανο, το βιμπράφωνο, που έχει διαφορετική δεξιοτεχνία και διαφορετική γλυκύτητα”. Επίσης, μίλησε για τη γνωριμία του με τον κ. Ραφαηλίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην Αθήνα, όπου τον συνάντησε και του ζήτησε να ακούσει ένα από τα τραγούδια του διασκευασμένο με μουσική από βιμπράφωνο. “Για τη μουσική, δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση. Εγώ έχω μια ευαισθησία, την στέλνω στην καρδιά σου, ενδεχομένως φωλιάζει, και αν επιστρέψει σε μένα, σαν συγκίνηση, τότε έχουμε πετύχει τη θεία μέθεξη, που είναι η αρχή και το τέλος της τέχνης που υπηρετούμε και η οποία λέγεται Μουσική”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο Μίμης Πλέσσας επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη μετά από 22 χρόνια. Αφορμή στάθηκε η κυκλοφορία ενός CD με δική του μουσική που φέρει τον τίτλο: “echo: the music of Mimis Plessas” (ηχώ, η μουσική του Μίμη Πλέσσα), με ερμηνεύτρια την Εύη Σιαμαντά και με τη συμμετοχή του βιμπραφωνίστα Χρήστου Ραφαηλίδη.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Trackback(0)
TrackBack URI for this entry
|