14:01:2011 - 00:01 EET
 
  • News in English
    The book, “Diggers and Greeks” by expatriate historian, Dr. Maria Hill was presented in Canberra giving a greater push to the call for the greatest and more justifiably sight recognition for the Australian veterans that participated in the military operations in Greece during WWII.
  • Ομογενειακό Δελτίο
    Μια ολόκληρη δεκαπενταετία βρίσκεται σε εξέλιξη ο δικαστικός αγώνας των κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου Βοιωτίας που διεκδικούν από το γερμανικό κράτος αποζημιώσεις, ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ, για τις σφαγές συγγενών τους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.   Ο δικαστικός "μαραθώνιος" ξεκίνησε το 1995 από τον (αείμνηστο, πλέον) νομικό και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή με την οποία οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου απαίτησαν από το γερμανικό δημόσιο την υλική και ηθική ικανοποίησή τους για τα εγκλήματα-θηριωδίες που διέπραξαν οι στρατιώτες του Γ΄ Ράιχ.…
  • News in English
    A years long effort by Greek-Australian officials s come to a positive end as the first Greek Orthodox Church built in Australia, and the southern hemisphere, has been declared a historical monument and will now be included in the New South Wales Heritage Council.
  • Ομογενειακό Δελτίο
    Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν κατανοεί την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στην εκκρεμή δίκη Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και επικαλείται το προνόμιο της ετεροδικίας. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, σε γραπτή δήλωσή του σήμερα (13.01.11) αναφέρει ότι «δεν έχει καμία κατανόηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνει ότι η Γερμανία γνωρίζει την ιστορική της ευθύνη και τονίζει: «Γνωρίζουμε επίσης τα ιδιαίτερα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο». Η Γερμανία, όμως, εμμένει στη στάση της και είναι αισιόδοξη ότι η νομική της προσέγγιση θα γίνει…
  • News in English
    Australian television viewers submitted their own personal preferences, differentiating themselves from European viewers with respect to the Eurovision Song Contest that was broadcast on Australia’s multicultural television channel SBS. 

11

01

2011

Προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στις ΗΠΑ.

 


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά τα βήματα της ζωής της την οδήγησαν στις μακρινές ΗΠΑ. Ωστόσο, η φλόγα της αγάπης της για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της πατρίδας της παρέμεινε άσβεστη στην καρδιά της κι έτσι αποφάσισε να μεταλαμπαδεύσει την ελληνική κουλτούρα στη νέα της πατρίδα.

Ο λόγος για την Ελένη Παπαναστασοπούλου-Μαρέσκας, η οποία ίδρυσε και λειτουργεί στο μακρινό Νόρθβιλ (Northville) της πολιτείας του Μίτσιγκαν, την Ελληνική Ακαδημία Αριστοτέλη (Aristotle Hellenic Academy), που προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

"Όταν ήρθα σ' αυτή τη χώρα, δεν γνώριζα καν το αγγλικό αλφάβητο", λέει η κ. Παπαναστασοπούλου, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο http://northville.patch.com."Όταν ήρθα σ' αυτή τη χώρα, δεν γνώριζα καν το αγγλικό αλφάβητο", λέει η κ. Παπαναστασοπούλου, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο http://northville.patch.com.

Αφού διδάχθηκε την αγγλική, δίνοντας το δικό της "αγώνα" για την εκμάθηση μιας νέας, άγνωστης γι' αυτήν γλώσσας, αποφάσισε, μετά το πέρας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ασχοληθεί με την εκπαίδευση, σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Έτσι, λοιπόν, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Wayne (Γουέιν), με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ είναι και πιστοποιημένη καθηγήτρια του Μίτσιγκαν.

Η Ελένη Παπαναστασοπούλου-Μαρέσκας είναι η δημιουργός της Ελληνικής Ακαδημίας "Αριστοτέλης", ενώ η κόρη της, η οποία όχι μόνο μιλά ελληνικά, αλλά γνωρίζει καλά την ελληνική κουλτούρα, είναι υπεύθυνη για το χορευτικό τμήμα του προγράμματος.

Η Ρούλα Αδονάκη είναι μία από τις δασκάλες, που συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή της κ. Παπαναστασοπούλου για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο μακρινό Νόρθβιλ. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, με πτυχίο στα Νέα Ελληνικά και τις Πολιτικές Επιστήμες, η κ. Αδονάκη διδάσκει την ελληνική γλώσσα, σε παιδιά που βρίσκονται στην τρυφερή ηλικία των 5-7 ετών.

"Μου αρέσει πραγματικά η Ακαδημία κι αυτό που έχει αναπτυχθεί, καθώς και το να εργάζομαι με τα παιδιά", δηλώνει η κ. Αδονάκη.

Οι καθηγητές που εργάζονται στην Ακαδημία της κ. Παπαναστασοπούλου επιθυμούν να συνεργαστούν και με γυμνάσια και λύκεια της περιοχής, προκειμένου η συμμετοχή των μαθητών στην εκμάθηση της ελληνικής να έχει αντίκρισμα και στη σχολική τους βαθμολογία.

Κι αυτό θα μπορούσε να συμβεί, από τη στιγμή που επικεφαλής του προγράμματος είναι μια πιστοποιημένη καθηγήτρια του Μίτσιγκαν (η ίδια η κ. Παπαναστασοπούλου). Έτσι, τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούσαν να μεταφέρουν τους βαθμούς τους στο σχολικό πρόγραμμα.

Η Ελληνική Ακαδημία "Αριστοτέλης" είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη (6-8 μ.μ.) και δέχεται μαθητές ηλικίας 5-10 ετών, ενώ όσοι βρίσκονται σε μέσο επίπεδο σε ό,τι αφορά τη γνώση της ελληνικής, μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα κάθε Παρασκευή (6:30-9 μ.μ.)

Τα μαθήματα δεν αφορούν, ωστόσο, μόνο παιδιά, αλλά και ενήλικες, για τους οποίους έχουν συγκροτηθεί τμήματα κάθε Τρίτη (6:15-8:45) και Σάββατο. Αυτά τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους, που θέλουν να "ανακαλύψουν" την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Όλα τα μαθήματα στο μεσαίο επίπεδο και στις τάξεις των ενηλίκων διδάσκονται ή επιβλέπονται από την ίδια την κ. Παπαναστασοπούλου.


Blog comments powered by Disqus
 

Ευρετήριο

< Ιανουαριος 2011 >
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31