A photographic exhibition by Stavros Andriotis, entitled “Absences and Presences” is being presented in Kharkov, Ukraine, organised by the Thessaloniki Museum of Photography.
Twenty writers from 17 countries will take part in a literary reading program at the International Book Fair in Leipzig, Germany, at the "Kleine Sprachen-Große Literaturen",(“Small languages, big literature”) forum. The authors taking part in the program from March 12-15 are being presented in pairs, along the criteria of similarities in their writing and subject-matter.
The Council for Hellenes Abroad (CHA) Coordinator for Europe, George Amarantidis participated recently in a conference held in Germany by the Federation of Greek Associations of Parents and Guardians.
A draft bill on the expatriate Greek vote appears to have been shelved once again, following a decision by the opposition to vote against it in parliament.
A letter setting out its positions on the name dispute between Greece and the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) has been sent to US Secretary of State, Hillary Clinton by the Pan-Macedonian Union of USA.
Π�
26
02
2009
«Μυρωδιές Ελληνικές»-Στις 1/3/09, στις 15.00, συνταγή για «Μπακλαβάς με πορτοκάλια» από τη Βαγγελιώ Τσιλίκουνα.
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
για τη γέμιση:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό πορτοκάλια
3/4 φλιτζανιού ασπρισμένα και κομμένα αμύγδαλα
για το σιρόπι:
1 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
3 κ. σούπας ανθόνερο
χυμός λεμονιού
Βάζουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια σε νερό να σιγοβράσουν για μισή ώρα .Τα σουρώνουμε και τα ξαναβράζουμε για άλλη μισή ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στα τέσσερα, βγάζοντας τους σπόρους .Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ , αδειάζουμε τον πολτό σε ένα τουλπάνι να στραγγίξει και τον αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και όταν το κατεβάσουμε απ' τη φωτιά ρίχνουμε το ανθόνερο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς όσο στρώνουμε τον μπακλαβά.Βάζουμε πρώτα 2 φύλλα και αλείφουμε το επάνω με λίγο βούτυρο. Συνεχίζουμε το στρώσιμο με άλλα φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε δεύτερο φύλλο.
Ανακατεύουμε τον πολτό του πορτοκαλιού με τα αμύγδαλα και τα στρώνουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με βούτυρο και σίγουρα αλείφοντας καλά το τελευταίο.
Χαράζουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και τον βάζουμε στο φούρνο. Τον ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα μέχρι να ροδίσει και να ψηθούν όλα τα εσωτερικά φύλλα. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε τον μπακλαβά να το πιει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον κόψουμε.
Chi Hair Straightener Basics - Tips for Buying your Next Hair Iron
An ironing board ironing their own pros and they have the..." class="slickTip" target="_blank">chihairstraightener chi-hair-straightener
CHI Ceramic Hair Straightener - Smoothes, straightens, curls and flips hair with ease. Ceramic plates provide even, moist heat that seals cuticles and repels..." class="slickTip" target="_blank">chi ceramic flat iron
CHI Ceramic Hair Straightener - Smoothes, straightens, curls and flips hair with ease. Ceramic plates provide even, moist heat that seals cuticles and repels..." class="slickTip" target="_blank">chi ceramic flat iron
France LACOSTE polo, since the brand was founded in 1933 are the top quality of world's sport, leisure series, not only due to its..." class="slickTip" target="_blank">lacoste polo
How to use chi straighteners
Nike max shoes. I don’t know why, but if we saw..." class="slickTip" target="_blank">My experience about Nike max shoes