Forty-three years after being written in Greek, the doctoral thesis of the Australian Archbishop, Stylianos, has now been translated and published in English. A presentation of the English version took place at a Greek church in Melbourne, in the presence of officials and many Greek-Australians.
With instructions from the Parliamentary Speaker Dimitris Sioufas, the secretary-general of parliament, Nikos Stefanou, accompanied by other officials, visited Cyprus for meetings with their Cypriot counterparts on September 8 and 9.
A disagreement between the two major parties, governing New Democracy and main opposition PASOK, is dashing hopes that the Diaspora vote will be ratified within 2008. The September 9th disagreement broke out during a meeting at the Greek Foreign Ministry chaired by foreign minister Dora Bakoyannis.
Aug272008
7ο Συνέδριο για την Ελληνική Γλώσσα
Γράφει ο/η Θεόφιλος Δουμάνης
27.08.08
Μεσολόγγι
Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει στο Μεσολόγγι το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ελληνική Γλώσσα από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου 2008.Γενικό θέμα του Συνεδρίου:«Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής στον κόσμο»
Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με την διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας και να συζητηθούν θέματα που άπτονται παραμέτρων όπως: ποιοι διδάσκουν την Ελληνική στις διάφορες χώρες, πόσες και ποιες μέθοδοι διδασκαλίας ακολουθούνται, ποια βιβλία χρησιμοποιούνται, πώς πιστοποιείται η εκμάθηση της γλώσσας.
Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι να καθοριστεί ένα γενικότερο πλαίσιο επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων φορέων (Πανεπιστημίων, Κέντρων διδασκαλίας, Σχολείων) στην Ελλάδα και το εξωτερικό βάσει των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από τις εργασίες του Συνεδρίου, ώστε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο η τάση για εκμάθηση της Νέας Ελληνικής που επικρατεί σήμερα διεθνώς.
Οι θεματικές ενότητες στις οποίες μπορούν να αναφέρονται οι ανακοινώσεις είναι οι εξής :
1. Μεθοδολογία και προβλήματα διδασκαλίας.
2. Επιλογή και αξιολόγηση των διδασκόντων.
3. Χρησιμοποιούμενα βιβλία και άλλο εκπαιδευτικό υλικό.
4. Στόχοι των προγραμμάτων διδασκαλίας της Ελληνικής στις διάφορες χώρες.
5. Εξεταστικά συστήματα, πιστοποίηση.
6. Δίκτυα επικοινωνίας μεταξύ διδασκόντων (ανταλλαγή πληροφοριών, προβληματισμών).
7. Ενέργειες για την προώθηση της διδασκαλίας της Νέας ελληνικής.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Συνέδριο, θα πρέπει να αποστείλουν τον τίτλο της ανακοίνωσής τους και περίληψη (10-15 γραμμές) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι τις 31/3/2008. Στο αντίτυπο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η ιδιότητα, η διεύθυνση και τα τηλέφωνα οικίας και εργασίας του αποστολέα. Η ενημέρωση σχετικά με την αποδοχή των περιλήψεων θα γίνει περί τα τέλη Μαΐου. Η γλώσσα των ανακοινώσεων είναι η Ελληνική. Κατ’ εξαίρεση θα γίνονται δεκτές ανακοινώσεις σε άλλες γλώσσες. Ο χρόνος των ανακοινώσεων είναι 20΄.
Θα ακολουθήσει δεύτερη ενημερωτική εγκύκλιος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματέα της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Βασιλική Καβάγια στην ηλεκτρονική διεύθυνση
\n Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
"/> ή στο τηλέφωνο .
Πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες για το Συνέδριο υπάρχουν στην ιστοσελίδα .